Грибна ікра із заморожених грибів з цибулею і морквою

Грибна ікра із заморожених грибів з цибулею і морквою

Дуже смачна і проста ікра виходить за вказаним нижче рецептом. Тут немає ніяких приправ – тільки природний смак продуктів. Особливістю рецепта можна назвати приготування овочів: вони попередньо обсмажуються, завдяки чому стають ще більш смачними.

У рецепті не використовується оцет, але якщо ви плануєте довго зберігати баночки, то краще його додати за пару хвилин до готовності ікорки. Обов’язково влийте рослинну олію, як зазначено в рецепті – вона заповнить простір між ікрою і кришкою і посприяє більш тривалому і якісному зберіганню. Із зазначеного числа продуктів виходить 1.5 літра ікри.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
1 год 40 хвДрук
  • Гриби очистіть, помийте і відправте варитися на плиту. Після того, як вода закипить, підсолити її і варіть ще 20-30 хвилин.
  • Злийте воду, гриби промийте водою і залиште в друшляку, щоб стікала рідина.
  • В цей час можете зайнятися підготовкою овочів. Цибулю і моркву спочатку начистіть, а потім довільно наріжте. При бажанні морквину можна натерти на тертці.
  • У сковороду влийте 70 грам масла. Як тільки воно розігріється, відправте туди цибулю і обсмажуйте до золотистого кольору, постійно помішуючи.
  • Потім відправте до цибулі моркву і смажте до м’якості.
  • Пропустіть обсмажені овочі через м’ясорубку, потім виконайте те ж саме з грибами.
  • У сковороду, де будете готувати грибну ікру, влийте олію. Надішліть туди овочі з грибами, посоліть, перемішайте і тушкуйте на середньому вогні під кришкою протягом години. Не забувайте періодично помішувати.
  • Розподіліть ікру по заздалегідь підготовленим простерилізованим банкам. Гарненько утрамбуйте. Влийте гарячу рослинну олію.
  • Закатати кришками і залиште до повного охолодження, перевернувши догори дном.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь