Дуже смачна і проста ікра виходить за вказаним нижче рецептом. Тут немає ніяких приправ – тільки природний смак продуктів. Особливістю рецепта можна назвати приготування овочів: вони попередньо обсмажуються, завдяки чому стають ще більш смачними.
У рецепті не використовується оцет, але якщо ви плануєте довго зберігати баночки, то краще його додати за пару хвилин до готовності ікорки. Обов’язково влийте рослинну олію, як зазначено в рецепті – вона заповнить простір між ікрою і кришкою і посприяє більш тривалому і якісному зберіганню. Із зазначеного числа продуктів виходить 1.5 літра ікри.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гриби лісні 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 300 гр.
- Морква 300 гр.
- Рослинна олія 100 мл.
- Сіль 2.5 ч. л.
Кроки
- Гриби очистіть, помийте і відправте варитися на плиту. Після того, як вода закипить, підсолити її і варіть ще 20-30 хвилин.
- Злийте воду, гриби промийте водою і залиште в друшляку, щоб стікала рідина.
- В цей час можете зайнятися підготовкою овочів. Цибулю і моркву спочатку начистіть, а потім довільно наріжте. При бажанні морквину можна натерти на тертці.
- У сковороду влийте 70 грам масла. Як тільки воно розігріється, відправте туди цибулю і обсмажуйте до золотистого кольору, постійно помішуючи.
- Потім відправте до цибулі моркву і смажте до м’якості.
- Пропустіть обсмажені овочі через м’ясорубку, потім виконайте те ж саме з грибами.
- У сковороду, де будете готувати грибну ікру, влийте олію. Надішліть туди овочі з грибами, посоліть, перемішайте і тушкуйте на середньому вогні під кришкою протягом години. Не забувайте періодично помішувати.
- Розподіліть ікру по заздалегідь підготовленим простерилізованим банкам. Гарненько утрамбуйте. Влийте гарячу рослинну олію.
- Закатати кришками і залиште до повного охолодження, перевернувши догори дном.