Як зробити грибну ікру з опеньків з цибулею, морквою і без оцту

грибна ікра з опеньків з цибулею, морквою і без оцту

Опеньки вважаються одним з найбільш вдалих варіантів грибів для приготування ікри – у них дуже виражений насичений смак. Цибулю і моркву потрібно пережарити. Коли будете готувати овочі, можете не дрібнити, але намагайтеся різати приблизно однаковими шматочками, щоб вони рівномірно присмажилися. І чим дрібніше будуть ці шматочки, тим швидше овочі приготуються.

Оцет за рецептом не додається, але баночки з чудовою ікрою можна зберігати довго. Стерилізацію закуска проходить в духовці. Ця ікра буде відмінним доповненням до будь-якої страви: можна подати в якості закуски, до основної страви або зробити бутерброди. Якщо плануєте зберігати закуску тривало, солі краще додати трохи більше, ніж зазначено в рецепті.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
3 год 0 хвДрук
  • Гриби переберіть і обмийте, почистіть. Викладіть в каструлю, залийте водою і відправте на плиту.
  • Коли водичка закипить, зменшіть вогонь і зніміть всю пінку. Додайте 2 столові ложки солі. Варіть до готовності.
  • Злийте воду, промийте гриби і залиште їх обсихати, щоб вся зайва рідина стекла.
  • Цибулю і моркву очистіть. Цибулю наріжте півкільцями, моркву – шматочками невеликого розміру.
  • Незабаром розігрійте рослинну олію і відправте туди овочі. Обсмажуйте до золотистого кольору цибулі і м’якості моркви, періодично перемішуючи.
  • Змішайте готові овочі та гриби і пропустіть через м’ясорубку. Вибирайте грати з найбільшими отворами.
  • У сковороду, де смажили овочі, перекладіть масу, що вийшла. Посоліть, додайте перчик і смажте на вогні середньої потужності півгодинки.
  • Перемішайте, спробуйте на сіль. Готуйте ще 30 хвилинок.
  • Готову ікру розкладіть по заздалегідь підготовленим баночках, плотненько утрамбуйте. Прикрийте кришками.
  • Баночки поставте на деко і залиште в духовці при 110 градусах на 40 хвилин.
  • Закатати кришками. Переверніть баночки, укутайте чимось тепленьким і залиште до повного охолодження.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 3 оцінки, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь