У цьому рецепті сама технологія приготування дещо відрізняється від усіх попередніх. Грибочки перемелюються блендером, а овочі нарізаються. Тому і різати їх потрібно дрібно і стежити, щоб вони вийшли приблизно одного розміру.
Начебто саме приготування ікри таке ж. Але завдяки тому, що овочі не потрібно пропускати через м’ясорубку, смак змінюється. Шматочки виходять більш соковитими. Цей варіант для тих, хто любить менш однорідну текстуру. Горошинками перцю ви можете коригувати смак грибної ікри по гостроті – можна використовувати тільки запашний перець для аромату і часник, а можна додати ще й пекучого.
- Лисички свіжі 1.5 кг.
- Рослинна олія 100 мл.
- Перець духмяний 5-6 шт.
- Гвоздика 3-5 шт.
- Лавровий лист 2-3 шт.
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Часник 1 головка
- Сіль за смаком
- Гриби переберіть, промийте водою. При необхідності наріжте шматками невеликого розміру.
- Надішліть підготовлені гриби в каструлю, залийте їх водою і відправте каструлю на вогонь. Посоліть – знадобиться близько 1 столової ложки солі.
- Додайте перець запашний, гвоздику і лавровий лист. Перемішайте.
- Коли водичка закипить, зніміть пінку, зменшіть вогонь і варіть ще 10-15 хвилин.
- Тим часом займіться овочами. Очистіть цибулю, моркву і часник. Здрібнити.
- Готові гриби витягніть за допомогою шумівки і перекладіть в підготовлену ємність. Лавровий лист приберіть.
- Помістіть гриби в чашу блендера і подрібніть за допомогою насадки-подрібнювача.
- Розігрійте рослинну олію в сковорідці і відправте туди цибулю з морквою. Обсмажуйте до м’якості.
- У каструлю викладіть гриби, потім овочі, 100 грам рослинної олії і гарненько все перемішайте.
- Тушкуйте масу на найменшому вогні під кришечкою хвилин 40. Не забувайте періодично перемішувати.
- За 10 хвилин до готовності додайте часничок і трохи пекучого перцю.
- Розкладіть ікру по заздалегідь підготовленим для неї баночках. Гарненько утрамбуйте. Закрийте прокип’яченими кришками. Коли ікра охолоне, можете відправити її в холодильник.
Грибна ікра – дуже смачна закуска, для приготування якої не потрібно якихось специфічних продуктів і особливих навичок. Обов’язково спробуйте зробити її, щоб порадувати своїх близьких.