Закуска ідеально підходить для харчування в Великий піст і для вегетаріанців. У процесі приготування пам’ятайте, що капусту краще злегка не доварити, ніж вона вийде перевареною. У недовареному вигляді вона краще зберігає форму, тому салат виходить більш привабливим і хрустким.
Інгредієнти
Порції: –+
- Лавровий лист 1 шт.
- Цвітна капуста 1 великий качан
- Запашний перець 3 горошини
- Часник 3 зуб.
- Спеції для моркви по-корейськи 1 пачка
- Морква 3 шт.
- Для розсолу на 1 літр води:
- Рослинна олія 100 мл.
- Цукор-пісок 80 гр.
- Оцет столовий 9% 80 мл.
- Сіль 50 гр.
Кроки
- Розберіть капусту на частини. Суцвіття повинні бути невеликими, щоб їх було легко викладати в банки. Якщо побачите пошкодження на капусті, то обов’язково їх зрізайте, інакше заготівля взимку вздується. Промийте овоч.
- Воду поставте на вогонь і дочекайтеся кипіння. Засипте підготовлену капусту. Дочекайтеся кипіння рідини. Як тільки вода забурлить, варіть 6 хвилин.
- Морквину очистіть, потім натріть на тертці для корейської моркви. Якщо у вас такої немає, то можете нарізати її тонкою соломкою.
- Капусту дістаньте шумівкою.
- Поставте на вогонь літр води.
- У простерилізовані банки по черзі викладайте капусту і моркву. В процесі трохи утрамбовуйте.
- Коли вода закипить, додайте цукор, потім сіль. Насипте приправу. Закиньте нарізаний на тонкі пластини часник, лаврові листи і запашний перець. Перемішуйте до розчинення. Поваріть 3 хвилини і приберіть з вогню. Влийте олію і оцет. Перемішавши.
- Залийте маринад в розфасовані банки. Накрийте кришками.
- Поставте ємності стерилізувати в каструлю. Для цього у велику каструлю з гарячою водою помістіть заготовки, кришки при цьому не закручуйте. Рідина повинна доходити тільки до плічок ємності. Залишити на 20 хвилин на мінімальному вогні.
- Дістаньте заготовки. Щільно закрутіть кришками. Переверніть і укутайте теплою тканиною. Коли повністю охолонуть, приберіть на зберігання в підвальне приміщення.