Для кожного поважаючого себе італійця помідори — це святе. Любов до соковитих червоних плодів простежується практично в кожному національному блюді, від піци до лазаньї. Та й назва плоду прийшла до нас з Середземномор’я і дослівно означає “золоте яблуко”. Сьогодні пропонуємо нашим читачам приготувати помідори по-італійськи за автентичним рецептом.
Ніяких проблем або довгого списку інгредієнтів. Закуска з томатів готується від сили 10 хвилин! Це універсальне блюдо, яке стане прекрасним гарніром як до риби, так і до м’яса.
- Помідор 500 гр.
- Часник 2 зуб.
- Сіль за смаком
- Петрушка 20 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Олія оливкова 40 мл.
- Прованські трави 1 ч. л.
- Діжонська гірчиця 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
- Часник очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. Чим дрібніше, тим краще. Потім додайте до нього олію.
- Додайте прованські трави, дрібно нарізану петрушку, діжонську гірчицю, оцет, сіль і перець.
- Наріжте помідори пластинами. Краще брати томати середнього або маленького розміру, щоб кружечки були приблизно однаковими і не розвалювалися.
- Викладіть помідори шарами, рясно змащуючи кожен пряною заправкою. Поставте закуску в холодильник на півгодини і подавайте холодною.
Якщо вам до смаку страви гостріше, рекомендуємо додати трохи гострого перцю. Традиційно для помідорів по-італійськи використовується петрушка, але свіжий базилік теж відмінно підійде. І не забудьте додати прованські трави! Вони відіграють ключову роль. Бажаємо вам смачного і побільше стиглих помідорів для приготування цієї соковитої закуски.