Помідори по-італійськи

Помідори по-італійськи

Для кожного поважаючого себе італійця помідори — це святе. Любов до соковитих червоних плодів простежується практично в кожному національному блюді, від піци до лазаньї. Та й назва плоду прийшла до нас з Середземномор’я і дослівно означає “золоте яблуко”. Сьогодні пропонуємо нашим читачам приготувати помідори по-італійськи за автентичним рецептом.

Ніяких проблем або довгого списку інгредієнтів. Закуска з томатів готується від сили 10 хвилин! Це універсальне блюдо, яке стане прекрасним гарніром як до риби, так і до м’яса.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
10 хвДрук
  • Часник очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. Чим дрібніше, тим краще. Потім додайте до нього олію.
  • Додайте прованські трави, дрібно нарізану петрушку, діжонську гірчицю, оцет, сіль і перець.
  • Наріжте помідори пластинами. Краще брати томати середнього або маленького розміру, щоб кружечки були приблизно однаковими і не розвалювалися.
  • Викладіть помідори шарами, рясно змащуючи кожен пряною заправкою. Поставте закуску в холодильник на півгодини і подавайте холодною.

Якщо вам до смаку страви гостріше, рекомендуємо додати трохи гострого перцю. Традиційно для помідорів по-італійськи використовується петрушка, але свіжий базилік теж відмінно підійде. І не забудьте додати прованські трави! Вони відіграють ключову роль. Бажаємо вам смачного і побільше стиглих помідорів для приготування цієї соковитої закуски.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь