Цей рецепт для тих, хто любить однорідне за текстурою варення, схоже на джем. Робиться воно, звичайно, довше, але результат того вартий. Густе, ніжне, без всяких вкраплень – джем виходить дуже гладким, красивим і смачним.
У рецепті вказано кілограм смородини – це вже пюрированна ягода. Тобто пюре з порічок у вас повинен бути 1 кілограм. Якщо є бажання, і хочеться отримати ідеальну текстуру, зріжте хвостики у ягід. Це займе більше часу, але джем буде просто чудовим.
Інгредієнти
Порції: –+
- Смородина червона (порічки) 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
Кроки
- Для початку потрібно обполоснути ягоди.
- Потім їх переберіть – видаліть гілочки, сміття і підгнилі плоди.
- Викладіть підготовлену смородину в глибоку ємність і пюріруйте за допомогою погружного блендера.
- Отриману кашку перетріть в каструльку через сито за допомогою толкушки. Залишки соку вичавіть рукою.
- Смородиновий сироп відправте на вогонь і трохи проваріть помішуючи.
- Потім введіть цукор, гарненько розмішайте. Варіть, періодично перемішуючи.
- Коли маса закипить, проваріть його ще хвилин 5.
- Готове варення розлийте по простерилізованих банках і закатати стерилізованими кришками. Перевертати і укутувати варення не потрібно.
- Коли варення охолоне, воно буде густим джемом.