Смачний ніжний джем з двох видів смородини. Ідеальне поєднання ягід: злегка кислувата червона і солодка чорна. Вони знаходяться “на одній хвилі”, тому смак виходить дивно гармонійним. На етапі додавання цукру можна приготувати ще більш корисні ласощі. Для цього просто зменшіть кількість підсолоджувача і заморозьте масу в формочках для льоду.
Є ще один варіант приготувати такий джем, щоб він був більш корисним. Просто не уварюйте його. Залиште після пюрировання на кілька годин. Періодично підходіть і перемішуйте, щоб цукор розчинився. Можна прискорити процес. Для цього нагрійте його після замішування цукру, але не більше ніж на 40 градусів. Зберігається такий джем недовго, і тільки в холодильнику. Тобто самі варити ласощі не потрібно. Якщо хочете зберігати ласощі довго і при кімнатній температурі, то строго дотримуйтесь рецепту.
- Смородина червона (порічки) 1 кг.
- Смородина чорна 1 кг.
- Цукор-пісок 2 кг.
- В першу чергу займіться смородиною. Ягоди потрібно промити і перебрати.
- Потім відкиньте смородину в друшляк і залиште на кілька хвилин, щоб вода стекла.
- У кілька заходів перебийте смородину занурювальним блендером до однорідного пюреподібного стану.
- Додайте цукор і продовжіть всю цю масу пюрировати.
- Надішліть джем на плиту і варіть, постійно перемішуючи.
- Як тільки він почне кипіти, відразу зніміть з вогню. Зніміть пінку.
- Розлийте джем по підготовлених баночкам.
- Зверху посипте цукром, щоб утворилася цукрова подушка. Герметично закрийте.