Маринований перець по-грузинськи — це солодкувато-гостра закуска з великою кількістю зелені і часнику. Грузини подають таку суміш до лобіо і до різних видів м’яса. Особливо така закуска припаде до смаку чоловікам.
Інгредієнти
Порції: –+
- Перець гострий 2.5 кг.
- Сіль за смаком
- Рослинна олія 250 мл.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Оцет білий винний 300 мл.
- Лавровий лист 5 шт.
- Часник 3-5 гол.
- Селера 100 гр.
- Петрушка 100 гр.
Кроки
- Перці промиваємо, обсушуємо, хвостики не зрізаємо. Кожен перець надрізаємо з одного боку – це допоможе маринаду активніше вбиратися в м’якоть.
- У товстостінну каструлю наливаємо білий винний оцет, додаємо рослинну олію, всипаємо сіль за смаком і цукровий пісок. Кладемо лавровий лист. Ставимо каструлю на плиту і, постійно помішуючи, доводимо маринад до кипіння.
- У киплячу рідину занурюємо половину всього обсягу підготовленого перцю, дерев’яною лопаткою притискаємо перчики на дно. Варимо сім-десять хвилин. Періодично перці перевертаємо, щоб вони проварювалися рівномірно. Після закінчення зазначеного часу перці дістаємо і перекладаємо в суху чисту глибоку ємність, а в маринад, що залишився викладаємо другу половину перців. Повторюємо варіння аналогічно. Другу порцію перців дістаємо і викладаємо до першої. Маринад зберігаємо.
- Зелень петрушки і селери промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. У остиглий маринад, що залишився висипаємо зелень, перемішуємо. Часник чистимо, промиваємо, обсушуємо. Ріжемо на тонкі пластинки. Викладаємо часник в маринад із зеленню і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння. Варимо дві-три хвилини при повільному кипінні і знімаємо з плити.
- Отриманим маринадом заливаємо перці. Даємо масі охолонути і прибираємо в холодильник на добу просочитися. Після цього розкладаємо перці разом з маринадом по сухим стерильним банкам, закочуємо сухими стерильними кришками і прибираємо на зберігання в холодильник.
Приємного апетиту!