Якщо ви любите ароматні і пікантні закуски, то цей варіант капусти пелюстка точно припаде вам до смаку. У ній поєднується солодкість хрусткого листя капусти і гострота спецій.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 1 шт.
- Часник 1 головка
- Морква 2-3 шт.
- Буряк 1 шт.
- Перець гіркий 1 шт.
- Для маринаду:
- Вода 1 л.
- Перець запашний горошком за смаком
- Сіль 2 ст. л.
- Лист лавровий за смаком
- Цукор-пісок 1 ст.
- Оцет столовий 9% 1 ст.
- Рослинна олія ½ ст.
Кроки
- Капусту помийте і розріжте качан на кілька великих часточок.
- Моркву і буряк очистіть і натріть на крупній тертці. Часник очистіть від лушпиння і наріжте часточками.
- У чисту трилітрову банку шарами укладіть капусту, моркву, буряк і часник. Гіркий перець наріжте кільцями і покладіть зверху.
- Приготуйте маринад. У киплячу воду всипте сіль, цукор і сухі спеції. Коли цукор і сіль повністю розчиняться влийте рослинну олію і оцет, перемішайте і знімайте каструлю з вогню. Маринадом залийте овочі, закрийте банку кришкою.
- Залиште капусту при кімнатній температурі на 2-3 дні, потім приберіть в холодильник на зберігання.
Приємного апетиту!