Щоб борщова заправка вийшла ще більш насиченою і смачною, спробуйте приготувати її в автоклаві. Ви заощадите масу часу і будете на 100% впевнені, що ваші закрутки збережуться.
Інгредієнти
Порції: –+
- Буряк 1 кг.
- Морква 350 гр.
- Перець болгарський 350 гр.
- Помідор 350 гр.
- Цибуля ріпчаста 350 гр.
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 70 гр.
- Рослинна олія 80 мл.
Кроки
- Коренеплоди – буряк і морква – спочатку ретельно промиваємо, а потім зрізаємо верхній шар овочів ножем. Для подрібнення інгредієнтів використовуємо велику тертку.
- Промиваємо помідори і солодкий перець проточною водою. Томати перед нарізкою краще бланшувати (зробити надрізи на верхівках плодів у вигляді хреста, укласти томати в миску і залити їх крутим окропом). Дрібно нарізаємо помідори.
- Вирізаємо плодоніжки з плодів перцю. Поділяємо перчини на дві половинки ножем і дістаємо насіння. Нарізаємо плоди невеликими кубиками.
- Позбавляємо цибулеві головки від шару лушпиння. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками. Змішуємо інгредієнти у великій глибокій ємності. Банки і кришки для закачування заправки досить очистити і добре промити. Укладаємо овочі в ємності і накриваємо горлечка банок кришками. Закочуємо їх.
- Встановлюємо закрутки в автоклав таким чином, щоб залишилося трохи вільного простору (9-10 сантиметрів). Накриваємо прилад кришкою і чекаємо, коли тиск збільшиться до 0,4 Мпа, а потім витримуємо належний час: для літрових банок – 1 година, для банок меншого обсягу – 40 хвилин.
- Вимикаємо прилад з мережі. При досягненні потрібного рівня тиску відкриваємо кришку і акуратно дістаємо банки.
Після охолодження зберігаємо при кімнатній температурі.