Рецепт заготовки не вимагає додавання ні лимонної кислоти, ні оцту. Всі овочі варяться в томатному пюре без попереднього обсмажування з додаванням цукру, щоб повністю розкрити смак овочів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 4 кг.
- Буряк 1 кг.
- Морква 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 1 кг.
- Перець болгарський 500 гр.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Сіль 75 гр.
- Олія рафінована 300 мл.
Кроки
- Перший етап в процесі приготування заправки ми присвятимо підготовці банок і кришок. Вибираємо відповідну тару, очищаємо її і вимиваємо під струменем води. Стерилізуємо в духовій шафі, мікрохвильовій печі, на пару – як буде зручно конкретно вам.
- Наступний крок-обробка овочів. Почнемо ми цей етап з подрібнення томатів. Спочатку промиваємо їх і позбавляємо від місць кріплення плодоніжок, а потім подрібнюємо за допомогою м’ясорубки разом з шкіркою.
- Викладаємо масу у велику каструлю або будь-яку іншу ємність з товстими стінками і дном. Ставимо посуд на плиту і варимо пюре до моменту кипіння.
- Промиваємо буряк і моркву перед тим, як зрізати верхній шар, і після цього етапу також. Натираємо обидва інгредієнта на крупній тертці. У кипляче томатне пюре додаємо сіль і олію. Перемішуємо і чекаємо повторного закипання. Коли це станеться, викладаємо в ємність моркву і буряк. Перемішуємо їх з томатною масою і варимо суміш 10 хвилин.
- Промиваємо плоди солодкого перцю, вирізаємо плодоніжки. Розрізаємо перчини навпіл і позбавляємо їх від серцевини. Також очищаємо цибулини від лушпиння. Нарізаємо перець і цибулю дрібними кубиками. Додаємо їх в каструлю з овочами. Перемішуємо і млоїмо 30 хвилин.
- Готово! Тепер перекладаємо гарячу суміш в банки і закочуємо. Перевертаємо ємності, перевіряючи їх на герметичність, і ставимо на рівну поверхню в такому положенні. Вкриваємо ковдрою і чекаємо охолодження заготовок добу. Потім відправляємо на зберігання в сухе прохолодне місце.
Приємного апетиту!