Заходами з грибів можна відмінно урізноманітнити своє зимове меню. Грибна ікра – це відмінна альтернатива сушеним або маринованим грибам. Її можна подавати в якості закуски або використовувати в приготуванні ситних бутербродів і пиріжків.
Інгредієнти
Порції: –+
- Білі гриби 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Часник 3 зубці
- Рослинна олія 100 мл.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- Гриби помийте, очистіть і наріжте великими кубиками.
- Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння. Цибулю наріжте півкільцями, часник – дрібними кубиками.
- На суху сковороду викладіть гриби і тушкуйте їх під кришкою півгодини.
- Гриби повинні дати дуже багато рідини, продовжуйте готувати їх при відкритій кришці ще 50 хвилин. Потім додайте рослинну олію і тушкуйте ще 15-20 хвилин. Перекладіть гриби на тарілку.
- Сковороду змастіть рослинною олією, викладіть на неї цибулю і часник, смажте їх близько 10 хвилин до прозорості, потім перекладіть їх до грибів.
- Подрібніть обсмажені інгредієнти блендером, в процесі додайте сіль і мелений перець за смаком.
- Готову ікру перекладіть в стерилізовані банки і щільно закрийте їх кришками.
Зберігайте грибну ікру в холодильнику.