Цікавий смак домашньої ікри виходить з опеньків, цибулі та моркви. Така закуска – відмінна ідея для зимових заготовок. Продукт можна використовувати для приготування різних закусок.
Інгредієнти
Порції: –+
- Опеньки свіжі 2.5 кг.
 - Цибуля ріпчаста 3 шт.
 - Морква 2 шт.
 - Часник 5 зубчиків
 - Сіль за смаком
 - Перець чорний мелений 1 ч. л.
 - Есенція оцтова 1 ч. л.
 - Рослинна олія 1 ст. л.
 
Кроки
- Опеньки очищаємо від гілок і бруду, після чого старанно промиваємо.
 - Відварюємо гриби в злегка підсоленій воді 30 хвилин.
 - Моркву, часник і ріпчасту цибулю прокручуємо через м’ясорубку.
 - Перекладаємо овочі в каструлю, в яку попередньо вливаємо половину склянки рослинної олії. Млоїмо на слабкому вогні 15 хвилин.
 - Відварені гриби охолоджуємо і також пропускаємо через м’ясорубку.
 - Перекладаємо гриби до овочів, доповнюємо перцем, сіллю і рослинною олією, що залишилася. Розмішуємо і млоїмо півтори години на слабкому вогні. За 10 хвилин до готовності вливаємо оцтову есенцію.
 - Грибну ікру розподіляємо по заздалегідь стерилізованим банкам. Закриваємо кришками і охолоджуємо.
 
Готово! Зберігати частування слід в холодному місці.


