Через м’ясорубку пропускається пекучий перець, часник, кінза, базилік, петрушка і кріп. Потім туди додається коріандр, суміш перців, хмелі-сунелі і сіль. Все добре перемішується, накривається рушником і залишається на три дні. Виходить прекрасна гостра закуска.
Інгредієнти
Порції: –+
- Перець чилі 1 кг.
- Часник 250 гр.
- Кінза 100 гр.
- Базилік свіжий 100 гр.
- Петрушка 100 гр.
- Кріп 100 гр.
- Коріандр 15 гр.
- Суміш перців 2 ст. л.
- Приправа «Хмелі-Сунелі» 80 гр.
- Сіль 1 ст. л.
Кроки
- Для початку готуємо необхідні інгредієнти. Кінзу, базилік, петрушку і кріп промиваємо під прохолодною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Часник очищаємо, а перець промиваємо і видаляємо плодоніжки (при бажанні можна також видалити насіння, щоб аджика була менш гострою).
- Тепер беремо м’ясорубку і пропускаємо через неї спочатку пекучий перець з часником, а потім всю зелень.
- Додаємо в отриману масу сіль, коріандр і суміш перців.
- Останнім додаємо хмелі-сунелі і все ретельно перемішуємо до однорідності.
- Тепер накриваємо ємність з овочами і зеленню рушником і даємо постояти, таким чином, при кімнатній температурі протягом трьох діб. Протягом цього часу обов’язково все перемішуємо кілька разів за день.
- Через необхідний час аджика готова. Ретельно промиваємо під гарячою водою з содою скляні банки, стерилізуємо їх будь-яким зручним способом і розкладаємо по ним гостру пасту.
- Щільно закриваємо все кришками і відправляємо на зберігання в холодильнику.
Подаємо до столу в якості закуски або добавки до основної страви. Приємного апетиту!