Класичний рецепт абхазької аджики на зиму

Класичний рецепт абхазької аджики на зиму

Через м’ясорубку пропускається пекучий перець, часник, кінза, базилік, петрушка і кріп. Потім туди додається коріандр, суміш перців, хмелі-сунелі і сіль. Все добре перемішується, накривається рушником і залишається на три дні. Виходить прекрасна гостра закуска.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Для початку готуємо необхідні інгредієнти. Кінзу, базилік, петрушку і кріп промиваємо під прохолодною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Часник очищаємо, а перець промиваємо і видаляємо плодоніжки (при бажанні можна також видалити насіння, щоб аджика була менш гострою).
  • Тепер беремо м’ясорубку і пропускаємо через неї спочатку пекучий перець з часником, а потім всю зелень.
  • Додаємо в отриману масу сіль, коріандр і суміш перців.
  • Останнім додаємо хмелі-сунелі і все ретельно перемішуємо до однорідності.
  • Тепер накриваємо ємність з овочами і зеленню рушником і даємо постояти, таким чином, при кімнатній температурі протягом трьох діб. Протягом цього часу обов’язково все перемішуємо кілька разів за день.
  • Через необхідний час аджика готова. Ретельно промиваємо під гарячою водою з содою скляні банки, стерилізуємо їх будь-яким зручним способом і розкладаємо по ним гостру пасту.
  • Щільно закриваємо все кришками і відправляємо на зберігання в холодильнику.

Подаємо до столу в якості закуски або добавки до основної страви. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь