Закуска з кабачків приготована за цим рецептом, вже дуже нагадує мариновані гриби і миттєво розлітається зі столу. Відмінно доповнює будь-які м’ясні страви, а також прекрасно поєднується з молодою відвареною картоплею.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 1 кг.
- Мед квітковий 2 ст. л.
- Часник 3 зуб.
- Сіль 1 ч. л.
- Оцет білий винний 3 ст. л.
- Базилік свіжий 1 пучок
- Петрушка ½ пучка
Кроки
- Основний інгредієнт – кабачки ретельно вимиваємо і обсушуємо. Обрізаємо хвостики з двох сторін.
- Кожен овоч нарізаємо максимально тонкими слайсами за допомогою овочечистки, присипаємо сіллю і залишаємо на 20-30 хвилин для того, щоб смужки пустили сік.
- У піалі готуємо заливку – з’єднуємо рідкий мед, пару ложок винного оцту і перемішуємо.
- Петрушку і базилік подрібнюємо, часник пропускаємо через давилку і відправляємо до медового маринаду.
- Кабачки злегка віджимаємо і заливаємо ароматною заливкою – гарненько розмішуємо і ставимо мінімум на 3 години в холодильник просочуватися.
Приємного апетиту!