Якщо у вас видався урожай часнику – не поспішайте викидати соковиті ароматні стріли, адже з них можна приготувати чудову закуску в азіатському стилі, яка поєднується з м’ясними стравами і прекрасно виступає в ролі свіжого доповнення.
Інгредієнти
Порції: –+
- Стріли часнику 500 гр.
- Часник 3 зуб.
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Лавровий лист 4 шт.
- Спеції для моркви по-корейськи 1 ст. л.
- Соус соєвий 3 ст. л.
- Олія оливкова 2 ст. л.
Кроки
- Яскраво-зелені стрілки нарізаємо невеликими смужками довжиною близько 3-5 сантиметрів, обов’язково обрізаючи насіннєву частину – нам вона не стане в нагоді.
- Отримані смужки обсмажуємо на невеликій кількості оливкової олії до утворення апетитної скоринки.
- Як тільки стебла стануть м’якими – вливаємо соєвий соус, додаємо цукровий пісок, спеції, подрібнений лавр і оцет. Готуємо на повільному вогні, поки соус не загусне.
- Стрілки знімаємо з вогню, даємо час охолонути і додаємо дрібно порубаний часник – гарненько перемішуємо.
- Готову закуску перекладаємо в чисті пластикові або скляні контейнери і зберігаємо в холодильній камері по двох місяців.
Приємного апетиту!