Шарлотка, приготована на основі кефіру і печена в мультиварці, напевно, порадує любителів «мокрих» пирогів, так як десерт виходить дуже ніжною і танучою в роті. Зробивши один раз шарлотку за цим рецептом, ви повторите його ще не раз!
Інгредієнти
Порції: –+
- Кефір 1 ст.
- Масло вершкове 70 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукор-пісок ¾ ст.
- Яблуко 160 гр.
- Розпушувач тіста 6 гр.
- Борошно пшеничне 1.5 ст.
- Рослинна олія 10 мл.
- Сіль 1 щіпка
- Цукрова пудра 10 гр.
Кроки
- У великій піалі з’єднуємо яйця і сіль – збиваємо до утворення біло піни, потім, невеликими частинами починаємо вводити цукровий пісок і знову все ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.
- 70 грам вершкового масла розтоплюємо в мікрохвильовій печі і додаємо до яєчно-цукрової суміші.
- Далі, вливаємо один стакан кефіру кімнатної температури.
- В окремій ємності змішуємо просіяне борошно і розпушувач і відправляємо до основи — гарненько все розмішуємо, не залишаючи грудок.
- З яблук знімаємо шкірку, вирізаємо насіння і ріжемо на шматочки – з’єднуємо з тістом і викладаємо в чашу мультиварки, попередньо змащену невеликою кількістю рослинної олії.
- Закриваємо кришку, включаємо програму “Випічка” на 1 годину.
- Гарячий пиріг посипаємо цукровою пудрою, виймаємо з чаші і подаємо до столу.
Приємного апетиту!