Готуємо оригінальну шарлотку, розбавивши список класичних інгредієнтів стиглими бананами. Готовий пиріг виходить неймовірно ніжним, пишним і ароматним – ідеально підходить для сімейної вечері або святкового столу, а приготування в мультиварці максимально спрощує процес.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче яйце 3 шт.
- Цукор-пісок ¾ ст.
- Банан 1 шт.
- Яблуко 1 шт.
- Розпушувач тіста 1 ч. л.
- Борошно пшеничне 1 ст.
- Олія соняшникова 1 ст. л.
- Цукрова пудра за смаком
- Сіль 1 щіпка
Кроки
- Займемося тістом. У глибоку ємність вбиваємо яйця, додаємо одну дрібку солі і збиваємо до утворення піни за допомогою міксера або віночка.
- Поступово вводимо цукор-пісок, не вимикаючи міксер, і перемішуємо до однорідності, тобто повного розчинення цукрових кристалів.
- Пшеничне борошно просіваємо і з’єднуємо з розпушувачем, отриману сипучу суміш засипаємо в яєчну масу і розмішуємо лопаткою.
- Фрукти гарненько обполіскуємо під струменем води, знімаємо шкірку, вирізаємо насіннєву коробочку і нарізаємо тонкими часточками.
- Чашу мультиварки промазуємо невеликою кількістю масла і акуратно розкладаємо шматочки яблук.
- Банан очищаємо і ріжемо кільцями.
- Поверх часточок яблук виливаємо бісквітне тісто, а зверху викладаємо банан. Запікаємо одну годину на програмі “Випічка”.
- Через 60 хвилин обережно перекладаємо шарлотку на блюдо, даємо трохи часу охолонути і подаємо до столу, прикрасивши цукровою пудрою.
Приємного апетиту!