Оригінальний варіант приготування фруктової пастили – з яблук і бананів. Домашній десерт вийде ароматним і ніжним за смаком. Подавайте до чаю або в якості швидкого перекусу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 1 кг.
- Банан 3 шт.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Сік лимона 1 ч. л.
Кроки
- Яблука гарненько промиваємо, після очищаємо від шкірки і серцевини. Нарізаємо підготовлені плоди невеликими часточками.
- Від шкірки очищаємо банани і ріжемо їх тонкими кружечками.
- З’єднуємо обидва інгредієнти в загальній каструлі. Млоїмо їх на слабкому вогні близько 10 хвилин, після перемелюємо в кашку, доповнюємо цукром і лимонним соком. Вимішуємо і готуємо ще 15-20 хвилин.
- Отриману масу розподіляємо по деко з пергаментом. Розкачуємо частування в тонкий шар і готуємо в прочиненій духовці близько 5 годин. Оптимальна температура – 80 градусів.
- Після готовності гарячу пастилу потрібно трохи остудити і згорнути в тонкі трубочки.
Домашній десерт з яблук і бананів готовий, подавайте його до столу!