Торт із зимовою і казковою назвою – ідеальний рецепт з покроковими фото десерту на новий 2022 рік. Приготувати його своїми руками в домашніх умовах зовсім не складно: все, що потрібно, це спекти бісквіт, підготувати вершковий крем, а також ягоди для прошарку і прикраси.
Інгредієнти
Порції: –+
- Інгредієнти для бісквіта:
- Куряче яйце 6 шт.
- Цукор-пісок 6 ст. л.
- Борошно пшеничне 6 ст. л.
- Ваніль 1 щіпка
- Розпушувач 1 ч. л.
- Для просочення:
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Цукрова пудра 3-4 ст. л.
- Для крему:
- Вершки (33%) 500 мл.
- Цукрова пудра 150 гр.
- Сир Маскарпоне 250 гр.
- Вишня 250 гр.
- Для прикраси:
- Журавлина 400 гр.
- Цукрова пудра 150 гр.
Кроки
- У чашу міксера відправляємо всі яйця для майбутнього бісквіта і збиваємо їх протягом 5 хвилин. Потім всипаємо цукор, ваніль і продовжуємо збивати до отримання об’ємної пишної маси.
- Тепер у збиті з цукром яйця додаємо борошно з розпушувачем і перемішуємо вже лопаткою, щоб маса не осіла. Печемо бісквіт 25-30 хвилин при температурі 180°С.
- Для просочення в злегка теплому молоці розмішуємо цукрову пудру.
- Для крему в чашу вливаємо жирні холодні вершки і збиваємо до м’яких піків. Потім всипаємо цукрову пудру і, як тільки маса стане густою, додаємо вершковий сир, розмішуємо до однорідності.
- Остиглий бісквіт ділимо на 3 коржа і кожен просочуємо солодким молоком.
- На перший корж наносимо третю частину крему, зверху розкладаємо ягідки вишні. Потім кладемо другий корж, також крем і вишню.
- Після викладаємо третій корж і вже покриваємо кремом його повністю, прибираємо в холодильник на 5-6 годин.
- Перед подачею прикрашаємо торт журавлиною, змішаною з цукровою пудрою.
Якщо немає впевненості в якості вершків, можна підстрахуватися і купити спеціальний загусник для них. Прикрашати торт журавлиною краще перед самою його подачею, інакше ягоди пустять сік.