Ідей для швидких і ефектних закусок ніколи не буває багато. Цього разу я буду готувати знайоме блюдо на новий лад. І допоможе мені в цьому Пекінська капуста. Думаєте, черговий салат? А ось і ні. Це будуть голубці на пару. І не прості, а дуже навіть святкові. Їх незвична форма у вигляді мішечка приведе в захват всіх гостей.
Звичайно, китайську капусту можна замінити звичайною. Але листя пекінки тонше і ніжніше. При сильній термічній обробці овоч втрачає свій гарний колір. Ось чому голубці – мішечки краще готувати на пару. До того ж так вони повністю збережуть форму. Приступимо!
- Капуста пекінська 1 шт.
- Рис білий 80 гр.
- Фарш із яловичини 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Томатний сік 2 ст. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Часниковий порошок ½ ч. л.
- Олія соняшникова 50 мл.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зріжте у пекінської капусти основу. Розберіть овоч на листя, залийте їх окропом, накрийте і залиште на 10-15 хвилин. Якщо потрібно, видаліть ущільнення в нижній частині.
- Наріжте цибулю кубиками і обсмажте на олії, відваріть рис до напівготовності. Змішайте продукти з фаршем, додайте томатний сік, спеції і сіль.
- З отриманого фаршу сформуйте кульки (приблизно 1 ст.л. маси на кожен). Загорніть їх в листя капусти так, щоб нагадувало мішечок. Підв’яжіть стрічкою з капусти або зрізаною прожилкою.
- Викладіть голубці на решітку пароварки і готуйте півгодини на сильному вогні. Можете просто викласти в каструлю, залити до половини водою і варити стільки ж, але на повільному вогні.
Святкові голубці і виглядати повинні відповідно. Викладіть мішечки на красиве блюдо, посипте зеленню, а поруч поставте різні соуси. Я змішую сметану з часником, окремо подаю гостреньку аджику і томатний соус. Виходить смачно і незвично!