Картоплею “в одежинці” кулінари називають загорнуту в бекон картоплю і запечену в духовці. У цьому варіанті картопля виходить в рази ситніше і смачніше і буде мати оригінальний вигляд, що по достоїнству оцінять чоловіки. У цьому рецепті доповнимо картоплю часниково-сметанним соусом. Картопля для страви вибирається з не розварюваних сортів, а бекон підходить будь-який.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 2 кг.
- Бекон 500 гр.
- Сметана 20% 400 гр.
- Сир 200 гр.
- Майонез столовий молочний 150 гр.
- Часник 2 головки
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Сіль за смаком
- Зелень за смаком
Кроки
- Спочатку готується вищевказана кількість всіх продуктів для приготування страви. Картопля очищається і добре промивається.
- Підготовлена картопля відварюється протягом 15-20 хвилин в підсоленій воді і тільки до стану напівготовності.
- Поки картопля вариться, за цей час готується соус. В окремий посуд кладуться сметана з майонезом в пропорції 3:1.
- Очищається і будь-яким способом подрібнюється часник. Промита зелень дрібно рубається. Ці інгредієнти перекладаються до сметани, додаються за смаком сіль з чорним перцем і соус добре перемішується.
- Потім соус залишається на 10 хвилин для настоювання.
- З відвареної картоплі повністю зливається відвар, і бульби трохи охолоджуються. Кожна картоплина добре вмочується в приготований соус.
- Бекон нарізається тонкими поздовжніми скибочками, але краще взяти готову нарізку. Картоплини акуратно загортаються в скибочки бекону.
- Потім ці заготовки укладаються на деко або краще в форму для випічки з високими бортиками.
- На них рівномірно виливається сметано-часниковий соус, що залишився. Запікається картопля “в одежинці” 20 хвилин при її розігріві до 180°С.
- Потім картопля рівномірно посипається натертим на крупній тертці сиром і запікається ще протягом 10 хвилин до розплавлення сиру і рум’яної скоринки.
- Готову картоплю “в одежинці” подається до столу гарячою і разом з формою.
- На порційні тарілки розкладається самими їдцями.
Запечену картоплю з беконом і просочену ароматом всіх продуктів, високо оцінять Ваші близькі або гості. Приємного апетиту!