Картопля в одежині з бекону в духовці

Картоплею “в одежинці” кулінари називають загорнуту в бекон картоплю і запечену в духовці. У цьому варіанті картопля виходить в рази ситніше і смачніше і буде мати оригінальний вигляд, що по достоїнству оцінять чоловіки. У цьому рецепті доповнимо картоплю часниково-сметанним соусом. Картопля для страви вибирається з не розварюваних сортів, а бекон підходить будь-який.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
1 год 55 хвДрук
  • Спочатку готується вищевказана кількість всіх продуктів для приготування страви. Картопля очищається і добре промивається.
  • Підготовлена картопля відварюється протягом 15-20 хвилин в підсоленій воді і тільки до стану напівготовності.
  • Поки картопля вариться, за цей час готується соус. В окремий посуд кладуться сметана з майонезом в пропорції 3:1.
  • Очищається і будь-яким способом подрібнюється часник. Промита зелень дрібно рубається. Ці інгредієнти перекладаються до сметани, додаються за смаком сіль з чорним перцем і соус добре перемішується.
  • Потім соус залишається на 10 хвилин для настоювання.
  • З відвареної картоплі повністю зливається відвар, і бульби трохи охолоджуються. Кожна картоплина добре вмочується в приготований соус.
  • Бекон нарізається тонкими поздовжніми скибочками, але краще взяти готову нарізку. Картоплини акуратно загортаються в скибочки бекону.
  • Потім ці заготовки укладаються на деко або краще в форму для випічки з високими бортиками.
  • На них рівномірно виливається сметано-часниковий соус, що залишився. Запікається картопля “в одежинці” 20 хвилин при її розігріві до 180°С.
  • Потім картопля рівномірно посипається натертим на крупній тертці сиром і запікається ще протягом 10 хвилин до розплавлення сиру і рум’яної скоринки.
  • Готову картоплю “в одежинці” подається до столу гарячою і разом з формою.
  • На порційні тарілки розкладається самими їдцями.

Запечену картоплю з беконом і просочену ароматом всіх продуктів, високо оцінять Ваші близькі або гості. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь