Торт з красивим ім’ям “Молочна дівчинка” останнім часом став досить популярним серед інших тортів, і це ім’я пов’язане з німецьким виробником згущеного молока. Коржі для нього випікаються на основі згущеного молока, вершкового масла і борошна з розпушувачем. Вони добре поєднуються з будь-яким кремом, а в цьому рецепті готуємо з вершково-сирним кремом і начинкою зі свіжої полуниці. Такий десерт відрізняє легкість, ніжність і дивовижний смак, але йому потрібно мінімум 8 годин для просочення.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста:
- Борошно пшеничне 200 гр.
- Згущене молоко 380 мл.
- Куряче яйце 2 шт.
- Масло вершкове 100 гр.
- Цукор ванільний 2 ч. л.
- Розпушувач 10 гр.
- Полуниця заморожена за смаком
- Для сиропу на 2 торта:
- Цукор-пісок 4 ст.
- Вода 4 гр.
- Полуничний сік за смаком
- Для крему:
- Вершки 33% 1 л.
- Цукрова пудра 90 гр.
- Кисломолочний сир 9% 400 гр.
- Для начинки:
- Полуниця 150 гр.
- Цукор-пісок 30 гр.
- Крохмаль картопляний 1 ч. л.
Кроки
- У посуд для замісу тіста перекладаємо з банки згущене молоко, насипаємо до нього ванільний цукор і розбиваємо яйця. Міксером ці інгредієнти збиваємо до однорідності.
- Розтоплюємо вершкове масло і трохи охолоджуємо. Борошно просіваємо через сито і змішуємо з розпушувачем. Потім масло і борошняну суміш додаємо до збитої маси.
- Ложкою замішуємо тісто. Текстура його не повинна бути занадто густою.
- Розігріваємо духовку до 180° і приступаємо до випічки коржів. Деко застилає пергаментом і змащуємо невеликою кількістю масла. Наливаємо на пергамент по 2 ст.ложки тіста і розподіляємо його рівним тонким шаром. Випікаємо кожен корж 5-7 хвилин і до легкого рум’яного кольору. Таким чином, випікаємо все коржі з замішаного тіста. Спечені коржі обов’язково охолоджуємо.
- Для начинки-полуницю змішуємо з крохмалем і цукром. На невеликому вогні варимо її 5-7 хвилин і подрібнюємо в пюре занурювальним блендером. Для крему в чистій сухому посуді збиваємо в однорідну масу жирні вершки з сирним сиром і цукровою пудрою.
- Охолоджені коржі за допомогою тарілки рівно обрізаємо і по черзі укладаємо на блюдо сервіровки.
- На кожен корж наносимо рівний шар вершково-сирного крему і поверх його кладемо полуничну начинку.
- Зібраний торт з усіх боків акуратно обмазуємо кремом і ставимо його на півгодини в холодильник, щоб крем застиг.
- Обрізки коржів подрібнюємо в дрібну крихту і через півгодини обсипаємо нею весь торт. Потім торт повторно і не менше ніж на 8 годин ставимо в холодильник, щоб коржі просочилися кремом.
Готовий торт “Молочна дівчинка” з полуницею подаємо до чаю. Приємного апетиту!