Варіантом заготовки солодких хрустких огірків може бути маринування їх з лимонною кислотою. Такі огірки відрізняються від маринування з оцтом більш м’яким і ніжним смаком, залишаються хрусткими і не мають запаху оцту. Набір прянощів для них береться невеликий. Маринуємо в цьому рецепті методом триразової заливки без стерилізації, а розрахунок інгредієнтів маринаду наведено на літрову банку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Огірок 700 гр.
- Часник 2 зубці
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Лимонна кислота ⅓ ч. л.
- Лавровый лист за смаком
- Листя вишні 2 шт.
- Перець чорний горошок за смаком
- Перець духмяний горошок за смаком
Кроки
- Огірки перед початком заготовки замочуються на пару годин в дуже холодній або крижаній воді. Відмірюються, згідно з рецептом і обсягом заготовки, прянощі та інгредієнти для маринаду. Будь-яким способом стерилізуються банки і кип’ятяться кришки.
- Замочені огірки добре промиваються під проточною водою і у них видаляються кінчики.
- У підготовлені банки кладуться горошки перців, очищені часникові зубки і листи вишні. Додавання лаврового листа – за смаком господині. Потім в банки компактно укладаються огірки і на 10 хвилин заливаються окропом. Через цей час заливка повторюється.
- Після Другої заливки вода переливається в каструлю і на ній вариться маринад з додаванням розрахованої кількості солі і цукру. У кожну банку насипається 1/3 чайної ложки лимонної кислоти. Огірки заливаються киплячим маринадом, і банки відразу герметично закупорюються.
- Закочені банки ставляться на кришки, прикриваються махровим рушником і після охолодження переносяться на зберігання.
Солодкі мариновані з лимонною кислотою огірки, добре зберігаються і в домашній коморі. Смачних і вдалих заготовок!