Солодкі огірки з цибулею на зиму готують і як закуску до м’ясної страви, і як доповнення до салатів або перших страв. За цим рецептом огірки вийдуть хрусткими і з приємним смаком цибулі і приправ. Для заготівлі огірки нарізаються шматочками довільної форми, а в цьому рецепті кружками, як для салату. Маринад готуємо солодкий, з додаванням соку лимона, зерен гірчиці з селерою і куркуми. Заготівлю не стерилізуємо.
Інгредієнти
Порції: –+
- Огірок 2 кг.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Для маринаду:
- Вода 1.2 л.
- Сік лимону 100 мл.
- Цукор-пісок 4 ст.
- Сіль 2 ч. л.
- Зерна гірчиці 2 ч. л.
- Зерна селери 2 ч. л.
- Куркума 2 ч. л.
Кроки
- Очищаємо від лушпиння цибулини і нарізаємо тонкими кільцями.
- Огірки добре промиваємо і нарізаємо кружальцями такої ж товщини, як і цибуля, хоча форма нарізки огірків може бути будь-хто. Нарізку огірків і цибулі перекладаємо в окремий посуд, заливаємо дуже холодною або крижаною водою і залишаємо на 3-4 години.
- Після закінчення цього часу готуємо маринад для огірків. В інший посуд наливаємо 1,2 літра чистої води і додаємо до неї сік лимона і дві чайні ложки гірчиці в зернах.
- Насипаємо дві чайні ложки куркуми для додання заготівлі красивого кольору.
- Потім насипаємо дві ложки насіння селери. Маринад на середньому вогні доводимо до кипіння.
- У закипілому маринаді розчиняємо вказану в рецепті кількість цукру і солі.
- Потім в киплячий маринад перекладаємо овочеву нарізку, доводимо до кипіння і варимо рівно 2 хвилини.
- Заздалегідь будь-яким способом стерилізуємо банки і кришки. У підготовлені банки шумівкою перекладаємо проварені огірки з цибулею і заливаємо їх маринадом до самого верху банок.
- Потім банки герметично закупорюють, ставимо на кришки, охолоджуємо під теплим пледом.
Охолоджені банки з солодкими огірками і цибулею переносимо на зберігання в темне місце. Смачних і вдалих заготовок!