У сезон дешевих і корисних сезонних овочів для любительок попрацювати на кухні виникає безліч можливостей. Господині не тільки готують найрізноманітніші овочеві закуски і гаряче, а й експериментують зі знайомими рецептами. На початку сезону я спробувала приготувати котлети з кабачком. Блюдо відразу ж стало улюбленим в нашій родині!
Часто чую скарги від подруг про те, що смажені котлети виходять сухими. Якщо хочете зробити ваше блюдо соковитіше, готуйте рубані котлети. Це не тільки смачно, але ще і зручно, адже не потрібно використовувати (а потім мити) м’ясорубку або блендер.
Як приготувати рубані курячі котлети з кабачком на сковороді
Додаючи кабачок в рубані курячі котлети, можна здорово урізноманітнити знайомий смак. Ви зробите блюдо соковитіше, цікавіше і корисніше. Крім того, порція буде більше. Адже до звичного кількості м’яса ви додаєте ще й кабачки!
- Куряче філе 700 гр.
- Кабачок 2 шт.
- Цибуля зелена за смаком
- Куряче яйце 3 шт.
- Борошно пшеничне 5 ст. л.
- Майонез столовий молочний 120 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний горошок за смаком
- Олія соняшникова за смаком
- Дрібно наріжте куряче філе.
- Кабачки натріть на крупній тертці, відіжміть сік. Зелену цибулю порубати.
- Змішайте куряче філе, яйця, цибулю і кабачки. Додайте майонез, сіль і перець, знову перемішайте.
- В кінці додайте до курячо-кабачкової маси борошно, ретельно перемішайте інгредієнти. Заготівля для котлет готова.
- Розігрійте на сковороді соняшникову олію і викладайте по 1 ст.л. «тіста» для котлети. Обсмажуйте їх з двох сторін до рум’яності і готовності.
Безумовно, курячі котлети з кабачком можна приготувати і з іншою зеленню. Беріть петрушку, кріп або навіть кінзу. Крім того, до решти інгредієнтів можна додати трохи часнику, якщо любите нотки пікантності. Готуйте соус на сметанній основі і подавайте блюдо до столу!