Як тільки дозріває урожай слив, насамперед ми вдосталь наїдаємося свіжими фруктами. Після цього я випікаю улюблений для всієї родини сливовий пиріг. І тільки після цього я заготовлюю сливу на зиму: готую варення, мармелад, мариную і заморожують.
Пиріг зі сливами завжди радує всіх членів сім’ї. Повітряний, яскравий, ароматний і неймовірно смачний! Крім того, він дуже простий у приготуванні. Вам не потрібні кухонні ваги, віночок або міксер. Все відміряє склянкою, а м’яке тісто замішуємо ложкою.
Як приготувати сливовий пиріг на кефірі з манкою
При бажанні ви можете замінити кефір на несолодкий йогурт при приготуванні пирога з манки. Крім цього, замість соди можна взяти 1 ч.л. розпушувача.
- Кефір 1 ст.
- Манна крупа 1 ст.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Борошно пшеничне 1 ст.
- Цукор ванільний 1 ч. л.
- Сіль 1 щіпка
- Олія соняшникова ½ ст.
- Сода ½ ч. л.
- Слива 7 шт.
- Масло вершкове 10 гр.
- Залийте манку кефіром кімнатної температури. Гарненько перемішайте інгредієнти, накрийте і залиште на 20 хвилин.
- Додайте цукор, ванільний цукор і сіль, перемішайте до однорідності.
- Влийте в суміш соняшникову олію без запаху і знову перемішайте.
- Просійте борошно і соду, замісіть ніжне тісто.
- Змастіть форму для випікання маслом і присипте манною крупою. Влийте тісто у форму.
- Розріжте сливи на половинки і витягніть кісточки. Викладіть половинки слив на тісто зрізами вгору, не придавлюючи. Злегка присипте фрукти цукром. Випікайте 40 хвилин при 180 ° С.
Беріть рецепт пирога без яєць на замітку і міняйте начинку так, як вам захочеться. Наприклад, замість слив підійдуть абрикоси, яблука, груші або ягоди. Випічка виходить дуже пишною, м’якою і ніжною завдяки манній крупі. Пиріг на кефірі — обов’язковий рецепт у вашій кулінарній книзі!