Сливовий пиріг на кефірі з манкою

Як тільки дозріває урожай слив, насамперед ми вдосталь наїдаємося свіжими фруктами. Після цього я випікаю улюблений для всієї родини сливовий пиріг. І тільки після цього я заготовлюю сливу на зиму: готую варення, мармелад, мариную і заморожують.

Пиріг зі сливами завжди радує всіх членів сім’ї. Повітряний, яскравий, ароматний і неймовірно смачний! Крім того, він дуже простий у приготуванні. Вам не потрібні кухонні ваги, віночок або міксер. Все відміряє склянкою, а м’яке тісто замішуємо ложкою.

сливовий пиріг на кефірі з манкою

Як приготувати сливовий пиріг на кефірі з манкою

При бажанні ви можете замінити кефір на несолодкий йогурт при приготуванні пирога з манки. Крім цього, замість соди можна взяти 1 ч.л. розпушувача.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
20 хвДрук
  • Залийте манку кефіром кімнатної температури. Гарненько перемішайте інгредієнти, накрийте і залиште на 20 хвилин.
  • Додайте цукор, ванільний цукор і сіль, перемішайте до однорідності.
  • Влийте в суміш соняшникову олію без запаху і знову перемішайте.
  • Просійте борошно і соду, замісіть ніжне тісто.
  • Змастіть форму для випікання маслом і присипте манною крупою. Влийте тісто у форму.
  • Розріжте сливи на половинки і витягніть кісточки. Викладіть половинки слив на тісто зрізами вгору, не придавлюючи. Злегка присипте фрукти цукром. Випікайте 40 хвилин при 180 ° С.

Беріть рецепт пирога без яєць на замітку і міняйте начинку так, як вам захочеться. Наприклад, замість слив підійдуть абрикоси, яблука, груші або ягоди. Випічка виходить дуже пишною, м’якою і ніжною завдяки манній крупі. Пиріг на кефірі — обов’язковий рецепт у вашій кулінарній книзі!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 3 з 5 )
Залишити відповідь