Класичний гороховий суп заведено готувати з копченостями. Тоді він набуває дуже насичений аромат та смак. Якщо ж ви хочете побалувати себе легшою версією цієї першої страви, рекомендуємо зварити гороховий суп з куркою. Виходить він не менш смачним та ситним.
Щоб прискорити процес приготування супу вдень, слід підготувати горох ще ввечері. Його варто замочити. Залити горох холодною водою і залишити на ніч – ідеальне рішення. Адже наступного дня вам доведеться витратити на приготування набагато менше часу.
Як подати гороховий суп з куркою
Найкраще ця перша страва смакує з сухариками. Тому обов’язково купіть білий хліб, наріжте його невеликими кубиками, а потім обсмажте їх на сковороді з мінімальною кількістю олії. Всипте до готових сухариків пропущений через прес часник і добре їх перемішайте. Ідеальна добавка до горохового супу готова!
- Вода 2.5 л.
- Курка 400 гр.
- Горох сухий 250 гр.
- Морква 150 гр.
- Цибуля ріпчаста 150 гр.
- Картопля 350 гр.
- Куркума 1 ч. л.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Сіль 2 ч. л.
- Заливаємо колотий горох холодною водою. Залишаємо його на 8 годин. Потім зливаємо воду і добре промиваємо бобові.
- Перекладаємо горох у каструлю. Заливаємо 2,5 л води.
- Додаємо до гороху курку. Доводимо до кипіння. Знімаємо піну та варимо протягом 45–50 хвилин на помірному вогні.
- Дістаємо курку і відокремлюємо м’ясо від кісток. Нарізаємо його невеликими шматочками.
- Очищаємо овочі. Картоплю нарізаємо невеликим кубиком, цибулю дуже дрібно. Натираємо на тертці моркву. Всипаємо їх до гороху.
- Додаємо лавровий лист, сіль та чорний мелений перець. Добре все перемішуємо. Доводимо до кипіння, а потім варимо протягом 25 хвилин на невеликому вогні.
- Додаємо нарізане куряче м’ясо. Проварюємо суп ще протягом 5 хвилин.
На аромат цієї страви збігуться всі домашні. Тому вам головне – встигнути приготувати часникові сухарики, промити зелену цибулю і дрібно її нарізати. Розлийте гороховий суп по тарілках. Додайте сухарики і зелену цибульку. Смачного!