Суп з минтаю з перловкою виходить апетитним і надзвичайно ароматним. Готується не складніше ніж будь-який інший суп. Головне бажання і все у вас вийде. Для того, щоб суп приготувався швидше, використовуйте заздалегідь замочену перловку або крупу швидкого приготування. Запашний суп полюбиться вам з першої ложки!
Інгредієнти
Порції: –+
- Вода 3 л.
- Минтай свіжоморожений 1 шт.
- Картопля 2 шт.
- Морква ½ шт.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Перець болгарський ½ шт.
- Перлова крупа 3 ст.л.
- Базилік сушений ½ ч.л.
- Сіль до смаку
- Перець чорний горошок 8 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- У каструлю, де варитимете суп, вилийте 3 літри води. Встановіть на плиті та закип’ятіть. Дістаньте рибу з морозильника, злегка розморозьте.
- Поки вода нагрівається, займіться овочами. Коренеплоди помийте щіткою та очистіть від шкірки за допомогою ножа чи овочечистки. Морквину натріть на тертці. З цибулини зніміть лушпиння і дрібненько наріжте. Солодкий перець вимийте і довільно наріжте.
- У киплячу воду насипте попередньо промиту і вимочену перловку. Цибулю та перець з морквою пасеруйте до м’якого стану на сковорідці з олією.
- Картоплю поріжте досить грубо і занурите у каструлю. Готуйте не менше 20 хвилин.
- Додайте перцеві горошки та лаврушку.
- Суп підсоліть і приправте сушеним базиліком. Він надасть особливість рибному супчику. Ще добре поєднуються з рибою прованські трави. Це вам на замітку.
- Розморожений минтай обдайте під водою, сперечайте черевце. Видаліть нутрощі. Рибу наріжте скибочками і зануріть у каструлю. За бажання можна відразу видалити кісточки, але це необов’язково. Через 20 хвилин риба приготується. Спробуйте, якщо потрібно, відрегулювати смак спеціями.
- Вимкніть плиту і залиште настоятися.
Апетитний рибний суп розлийте по тарілках. Запрошуйте домочадців до обіднього столу та їжте з насолодою!