Класичний шулюм з баранини на багатті передбачає класичний набір інгредієнтів і баранини, класичну велику нарізку продуктів і готування на відкритому вогні/багатті. У цьому рецепті вам пропонується приготувати шулюм в казані. Пристрій цього посуду спрощує процес приготування, суп відрізнятиметься особливим смаком, та й одночасно можна приготувати частування на велику кампанію.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баранина з кісточкою 1.5 кг.
- Перець болгарський 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 6 шт.
- Картопля 1 кг.
- Перець гострий 1 стручок
- Морква 6 шт.
- Часник 1 головка
- Сіль до смаку
- Перець чорний мелений до смаку
- Приправа для м’яса до смаку
- Зелень до смаку
Кроки
- Насамперед підготуйте афганський казан і всі продукти для шулюма. Баранину промийте і наріжте великими шматками. Овочі почистіть та промийте. Відміряйте вказані в рецепті приправи, адже закладення всіх інгредієнтів здійснюється одночасно.
- У казан покладіть шматки баранини і посипте їх сіллю з приправ. Покладіть у казан цілі очищені цибулини.
- Моркву та солодкий перець розріжте на великі шматки, а картоплю залиште цілком. Ці овочі перекладіть у казан.
- Залийте вміст казана 2,5-3 літрами чистої води і зверху помістіть неочищену голівку часнику, що розрізана навпіл. Закрийте кришку казана.
- Заздалегідь розведіть відкритий вогонь/вогнище. Над ним помістіть казан з супом і готуйте протягом 80 хвилин.
Приготовлений на багатті класичний шулюм з бараниною можете розливати по супових тарілках і подавати до столу. Приємного апетиту!