Класичним вважається рецепт ароматних дріжджових булочок з м’якою сирною начинкою. У сир за бажанням можна додавати різні топінги: цукати, родзинки або інші сухофрукти.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста:
- Молоко коров’яче 1 ст.
- Свіжі дріжджі 40 гр.
- Цукор-пісок ½ ст.
- Сіль 1 щіпка
- Куряче яйце 2 шт.
- Масло вершкове 100 гр.
- Борошно пшеничне 4 ст.
- Для начинки:
- Кисломолочний сир 11% 500 гр.
- Цукор-пісок ½ ст.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сметана 30% 2 ст. л.
- Ванільний цукор за смаком
- Цукати 100 гр.
- Для змащення
- Жовток 1 шт.
- Молоко коров’яче 1 ст. л.
Кроки
- З інгредієнтів для тіста приготувати дріжджову опару і дати їй постояти протягом півгодини, щоб піднялася.
- Сир перетирається через сито або збивається в блендері. Його змішують з яйцем, а також зі звичайним і ванільним цукром, додають сметану.
- Сухофрукти обдаються окропом, цукати перебираються. Сирна маса з’єднується з топінгом.
- Тісто обминають, формують ковбаску, яку ріжуть на шматочки, і з кожного роблять корж з поглибленням для начинки, в яке кладуть приблизно по столовій ложці сирної начинки.
- Ватрушки викладають на деко, залишають на 20 хвилин, щоб тісто збільшилося в розмірах, а потім змащують сумішшю жовтка з молоком, щоб зверху при випіканні утворилася красива скоринка.
- Випічку тримають в духовій шафі протягом 25 хвилин при нагріванні в 180 градусах.
Перед подачею здобі потрібно дати трохи охолонути, а потім подавати до гарячих або прохолодних напоїв.