Ватрушки з дріжджового тіста з сиром і чорницею

Ватрушку з сиром можна доповнювати свіжими ягодами чорниці: здоба стає не тільки ще смачніше, але і значно корисніше. Щоб начинка була більш ніжною і соковитою, слід вибирати більш жирний сир і добре його перетирати через сито або збивати блендером.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
2 год 15 хвДрук
  • В окремій мисці змішати цукор з розм’якшеним маргарином, дрібкою солі і яйцем. Після того, як вийде однорідна маса, додати в неї сир і добре збити.
  • Молоко трохи нагріти і розвести в ньому свіжі дріжджі. Влити молоко, щоб змішати з масою з сиром і перемішати.
  • Поступово, невеликими порціями всипають борошно і вимішують гладке, еластичне тісто. Залишити його на час в приміщенні без протягу, щоб його обсяг виріс рази в два. На це може піти близько години.
  • Тісто розділяється на дві половини. Одну розкочують до товщини в 0,8 см і вирізують формочкою кружки. Їх викладають на підготовлене для випікання деко з пергаментом і залишають, щоб трохи піднялися.
  • Для ягідно-сирної начинки змішують сир з яйцем, сметаною, цукром і ваніліном, акуратно додають ягоди чорниці, намагаючись їх не розчавити.
  • У кожній заготівлі з тіста в центрі роблять поглиблення, розподіляють по ньому начинку і залишають ще на 5 хвилин. Після цього краю тіста, де не потрапила начинка, змащують сумішшю жовтка, цукру і сметани, щоб при випіканні вийшла красива рум’яна кірочка.

Ватрушки печуть в духовій шафі, розігрітій до 170 градусів, протягом півгодини або до того моменту, поки вони не стануть золотистими.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь