Вафельні трубочки з вареним згущеним молоком навівають спогади про радісне дитинство. Таку смачну і ароматну випічку зараз ніде не купиш: справа чи то в змінені рецептурі приготування, чи то в враженнях, що назавжди пішли. Пропонуємо відтворити цей чудовий смак і аромат на власній кухні. Для приготування знадобиться вафельниця – однаково відмінно працюють як сучасні електроприлади зі змінними панелями, так і старі радянські вафельниці на газу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Цукор-пісок 200 гр.
- Куряче яйце 5 шт.
- Сіль щіпка
- Масло вершкове 180 гр.
- Борошно пшеничне 220 гр.
- Ванілін щіпка
- Рослинна олія для змазування
- Варене згущене молоко 1 банка
- Масло вершкове 70 гр.
- Рослинна олія для змазування
Кроки
- Готуємо продукти для приготування тіста. Борошно просіваємо через дрібне сито, вершкове масло розтоплюємо на плиті або в мікрохвильовці до рідкого стану.
- В об’ємну миску розбиваємо яйця, додаємо до них цукровий пісок, ванілін і дрібку солі. Міксером збиваємо все до стану пишної піни. Стежимо, щоб цукрові кристалики повністю розчинилися. Вливаємо розтоплене масло і всипаємо борошно. Міксером змішуємо все разом. Тісто має бути гладким, однорідним і без грудочок.
- Вафельницю добре розігріваємо і змащуємо внутрішні робочі поверхні тонким шаром рослинної олії без запаху. Викладаємо столову ложку тіста в центр і щільно закриваємо прилад. Випікаємо кожну вафлю до золотистого рум’янцю орієнтовно одну хвилину. Залежно від конкретної вафельниці час випічки може бути різним. Важливо, щоб готовий виріб не булв ні блідим, ні темним пересмаженим.
- З усього приготованого тіста випікаємо вафлі, звертаючи кожну відразу після зняття з вафельниці в трубочку. Укладаємо трубочки на тарілку швом вниз, щоб зафіксувати згорнуту форму. Також можна формувати з вафель конуси – так навіть простіше буде їх потім начиняти.
- Для приготування крему варене згущене молоко змішуємо з розм’якшеним вершковим маслом. Можна зробити це за допомогою віночка, блендера, в окремій мисці або прямо в чаші приладу. Готовому крему даємо постояти в холодильнику як мінімум півгодини.
- Начиняти трубочки варто тільки після того, як вони охолонуть, інакше на теплих вафлях крем буде розтікатися. Можна перекласти крем в кондитерський шприц з вузькою насадкою – так працювати набагато зручніше. Через брак шприца начиняємо просто чайною ложкою, закладаючи крем в обидві сторони трубочок.