Італійська кухня славиться не тільки смачною піцою і випічкою. Десерти, виконані італійськими кулінарами, володіють чарівним смаком і ніжною текстурою, як, наприклад, відоме всім блюдо панакота.
Інгредієнти
Порції: –+
- Молоко коров’яче 30 мл.
- Шоколад 100 гр.
- Желатин 10 гр.
- Какао 2 ст. л.
- Вода 200 мл.
Кроки
- У глибоку миску викладаємо ту кількість желатину, яка зазначено в рецепті. Заливаємо його кип’яченою водою і залишаємо на 5-7 хвилин. За цей час желатин встигне збільшитися в розмірах.
- Вливаємо молоко в невелику каструльку. Ставимо ємність на включену плиту і підігріваємо. Не доводимо молоко до кипіння. Прибираємо вогонь, знімаємо каструлю з плити і ставимо на підставку для гарячого. Розламуємо плитку шоколаду на шматочки і додаємо їх в гаряче молоко. Туди ж висипаємо какао. Перемішуємо інгредієнти до розчинення і однорідності.
- Додаємо в гарячу масу набряклий желатин і перемішуємо його з рідиною до повного розчинення.
- Розливаємо масу в заздалегідь підготовлені силіконові форми або склянки, якщо формочок немає в наявності. Ми залишаємо панакоту на охолодження в умовах кімнатної температури. Потім поміщаємо в холодильник на 4 години.
- Дістаємо панакоту в формочках з холодильника. Щоб звільнити десерт від форми, використовуємо зубочистку: акуратно відсуваємо нею краї форми, а потім допомагаємо цілком відстати від желе. Перевертаємо формочки з десертом і легко знімаємо. Розкладаємо панакоту по тарілках і прикрашаємо ягодами або сиропом.