Підніміть собі настрій в осінні будні смачним і корисним яблучним суфле. Яблука найкраще використовувати солодкі і стиглі. Його можна подавати як самостійний десерт або робити з яблучного суфле прошарок для торта.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 5 шт.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Желатин 25 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукрова пудра 100 гр.
- Джем сливовий 50 гр.
- Чорнослив 8 шт.
- Вода 30 мл.
- Печиво пісочне 50 гр.
Кроки
- Яблука помийте, виріжте серцевину з насінням і наріжте їх тонкими часточками.
- Яблука відправте на 5-6 хвилин в мікрохвильовку. Потім подрібніть їх блендером і протріть через сито, щоб позбутися від залишків шкірки.
- Желатин розведіть в 30-40 мілілітрах гарячої води.
- Яйця розбийте і відокремте білки від жовтків. Білки збийте до стійкої піни, потім всипте цукрову пудру і продовжуйте збивати ще 5 хвилин.
- Яблучне пюре змішайте з цукром і доведіть до кипіння. Коли яблучне пюре охолоне до 80 градусів, додайте в нього розведений у воді желатин.
- Далі змішайте яблучну масу і збиті білки.
- Отриману масу розлийте по формах і приберіть в холодильник до повного застигання.
- Готове яблучне суфле дістаньте з холодильника, викладіть на нього сливовий джем.
- Пісочне печиво подрібніть, чорнослив дрібно наріжте. Додайте пісочну крихту і чорнослив до суфле.
У такому красивому вигляді яблучне суфле можна подавати до столу.