Яскраві і неймовірно смачні булочки для бургерів можна приготувати з картопляного тіста. Такий продукт стане відмінною основою для смачної домашньої закуски. Оцініть цікаву кулінарну ідею!
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 100 гр.
- Кефір 150 мл.
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Дріжджі швидкодіючі 1 ч. л.
- Борошно пшеничне 350 гр.
- Масло вершкове 30 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Кунжут насіння за смаком
Кроки
- Розм’якшуємо вершкове масло, ділимо його на невеликі шматочки і перекладаємо в глибоку миску. Сюди ж всипаємо сіль, цукор і швидкодіючі дріжджі.
- Відварюємо картоплю в мундирі, після натираємо її на середній тертці і викладаємо в загальну миску. Сюди ж вливаємо кефір.
- Починаємо вимішувати інгредієнти і додаємо поступово просіяне борошно.
- Вимішуємо до формування щільного кома.
- Прибираємо в тепле місце на одну годину.
- Готове тісто ділимо на дев’ять рівних частин.
- З кожної частини ліпимо акуратну кульку.
- Обмазуємо продукти збитим яйцем і обсипаємо кунжутом.
- Випікаємо частування при температурі 200 градусів 20 хвилин.
Готово, остуджують і використовуйте за призначенням!