Рататуй з куркою або ж з філе з курячої грудки – це дуже насичене і різноманітне за смаковими відчуттями блюдо, просто ідеальне для обіду або вечері. Звичайно ж, не забудьте приправити його французькими травами для аромату, щоб зберегти національний прованський колорит.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе ½ кг.
- Баклажан 2 шт.
- Кабачок 1 шт.
- Помідор 5 шт.
- Часник за смаком
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Сир 150 гр.
- Олія оливкова 50 мл.
- Перець чорний мелений за смаком
- Спеції “прованські трави” за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- Куряче філе сюди можна додавати у вигляді фаршу, як в попередньому рецепті, але можна і нарізати невеликими шматочками і відбити, присипати спеціями і сіллю за смаком.
- Баклажани наріжте кружальцями 3-4 мм і присипте сіллю, нехай пустять сік, щоб вийшла гіркота. Далі промийте їх водою і відіжміть.
- Цибулю і половину томатів подрібніть кубиками, а часник – дуже дрібно. Потім обсмажте овочі в оливковій олії, помішуючи, і трохи тушкуйте, щоб вони дали сік. В кінці соус посоліть, і приправте спеціями.
- Кабачок і томати, що залишилися також поріжте тонкими кільцями. Кабачок повинен бути молодим з тонкою шкіркою і без насіння. Старий кабачок доведеться очистити всередині від насіння і зняти з нього шкірку, а потім нарізати на половинки кілець.
- Далі в вогнетривку форму для запікання вилийте соус з цибулі, томатів і часнику, зверху викладайте гуртки овочів, між якими перекладайте шматочки курячого філе (або ж заздалегідь курячий фарш намажте на гуртки баклажанів).
- Присипте рататуй сіллю, рубаним часником і прованськими травами, змастіть злегка оливковою олією (можна і соняшниковою без запаху).
- Запікайте рататуй з куркою у формі під фольгою, щоб він не пересох, а добре пропікся в духовці. Час – 60 хвилин приблизно, більш точно орієнтуйтеся на свою духовку. Температура – 190-200 градусів.
- Готовий рататуй присипте будь-яким тертим сиром і поверніть його на короткий час в духовку, щоб з’явилася сирна скоринка.
Їжте блюдо гарячим.
Приємного апетиту!