Як правило, в приготуванні мантів використовується жирне м’ясо: свинина або баранина (в оригіналі). У рецепті додається також сало, щоб начинка була максимально соковитою і ніжною.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 200 гр.
- Вода питна 100 мл.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сіль 9 гр.
- Свинина 310 гр.
- Сало свиняче 20 гр.
- Цибуля ріпчаста 7 шт.
- Кмин ½ ч. л.
- Суміш мелених перців за смаком
- Сіль за смаком
На порцію
Калорії: 180 ккал
Білки: 9.6 г
Жири: 5.6 г
Вуглеводи: 23.2 г
Кроки
- Яйце розбити в холодну воду з фільтра, посолити і перемішати до об’єднання. Потроху підсипати порціями просіяне борошно.
- Замісити туге щільне тісто.
- М’ясо, сало і очищену цибулю порізати дрібними шматочками (але не потрібно молоти в фарш), посолити, додати спеції і ретельно перемішати.
- Тісто поділити на кілька частин. Тонко розкачати кожен шматок тіста в один великий пласт.
- Нарізати такий пласт на квадрати однакового розміру, в центр кожного квадрата викласти начинку.
- З’єднати протилежні кінці квадратів тістапо діагоналі і защипнути їх, щоб утворилися квадратні конвертики.
- Їх кути потрібно зліпити один з одним по діагоналі.
- Всі манти по черзі вмочити в рослинну олію і викласти в пароварку, готувати в киплячій воді приблизно 45 хв. після закінчення приготування готові вироби змастити вершковим маслом і посипати сумішшю з мелених перців.
Приємного апетиту!