У недавні радянські часи яловичий язик був делікатесом, і салати з ним готували для святкового столу. Але час змінився. Салат з яловичого язика з додаванням солоного огірка – найпростіший і смачний. Салат доповнимо цибулею, відвареним яйцем і зеленим горошком, заправимо майонезом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичий язик 300 гр.
- Огірки солоні 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Куряче яйце 3 шт.
- Горошок зелений консервований 250 гр.
- Оцет яблучний 5% 2 ст. л.
- Цукор-пісок 1 щіпка
- Вода 50 мл.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Спеції та Приправи за смаком
Кроки
- Язик добре промиваємо і варимо, переклавши його в окріп, протягом 1 години на невеликому вогні. Потім в бульйон додаємо сіль і спеції, які використовуєте для варіння м’яса. Варимо язик ще 1 годину. Якщо язик великий (більше 1 кг), час варіння збільшуємо до 3 годин. З відвареного язика знімаємо товсту оболонку і відрізаємо потрібну кількість для салату. Також готуємо інші інгредієнти в зазначеній в рецепті кількості.
- Відварений язик нарізаємо великим кубиком і відразу перекладаємо в салатницю.
- Цибулю шаткуємо тонкими півкільцями, на 10 хвилин заливаємо маринадом (яблучний оцет + вода + щіпка цукру). Потім через 10 хвилин маринад зливаємо і цибулю перекладаємо в салатницю.
- Відварені круто яйця очищаємо від шкаралупи, нарізаємо невеликими кубиками і додаємо в салатницю.
- Такими ж кубиками шаткуємо солоні огірки і перекладаємо до решти нарізки.
- Потім до салату всипаємо консервований зелений горошок, кладемо на свій смак будь-який майонез, додаємо сіль і чорний мелений перець.
- Ложкою, салат з яловичим язиком і солоним огірком акуратно перемішуємо, знімаємо пробу, коригуємо, якщо треба смак, і подаємо до столу. Приємного апетиту!