Печінковий торт зі свинячої печінки з молоком – апетитне, ситне і оригінальне блюдо. Свиняча печінка містить неймовірну кількість вітамінів, мінералів і білків. Це відмінне блюдо, щоб добре підкріпитися і отримати справжнє задоволення від обіду!
Порада: перед приготуванням покладіть плавлений сир в морозилку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свиняча печінка 800 гр.
- Молоко коров’яче 400 мл.
- Куряче яйце 3 шт.
- Борошно пшеничне 100 гр.
- Сіль за смаком
- Майонез столовий молочний 100 гр.
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Сир плавлений 1 шт.
- Зелень 1 пучок
Кроки
- Печінку миємо і нарізаємо невеликими шматками. У глибоку миску наливаємо склянку молока і замочуємо в ньому печінку, щоб торт не гірчив. Залишити печінку потрібно на 4-6 годин.
- Просочені шматочки печінки відправляємо в блендер або перекручуємо через м’ясорубку.
- До маси, що вийшла вливаємо 150 мл. молока, додаємо яйця і перемішуємо.
- Засипаємо борошно і замішуємо тісто. Якщо утворилися грудочки, то розбиваємо їх віночком.
- Заливаємо один ополоник тіста на розігріту і змащену олією сковороду і розподіляємо його по всій поверхні. Чим тонше буде млинець, тим ніжніше вийде торт в результаті.
- Млинець смажимо з обох сторін по 2-3 хвилини, щоб печінка добре присмажилася.
- Моркву і цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками для засмажкою. Змішуємо і солимо.
- Смажимо на олії овочі до золотистого кольору.
- Змішуємо овочі і майонез.
- Сир натираємо на великій терці.
- Збираємо листковий торт. Кладемо перший млинець, рясно змащуємо його майонезною сумішшю. Повторюємо процедуру, а на один з шарів покладемо тертий сир. Останній шар змащуємо майонезом і посипаємо зеленню.
- Відправляємо в холодильник просочитися.
Приємного апетиту!