Холодну окрошку для обіду в жарку погоду можна приготувати на квасі. Використовуйте класичний рецепт. Швидке і просте у виконанні блюдо вийде поживним і яскравим за смаком.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 4 шт.
- Огірок 3 шт.
- Редиска 6 шт.
- Варена ковбаса 200 гр.
- Зелень 1 пучок
- Куряче яйце 2 шт.
- Сіль за смаком
- Сметана 30% за смаком
- Квас 1 л.
Кроки
- Промиваємо під водою огірки, редис і зелень. Нарізаємо овочі дрібними кубиками.
- Далі промиту зелень можна дрібно порізати або подрібнити в ступці.
- Відварюємо картоплю і яйця, очищаємо, охолоджуємо їх і дрібно нарізаємо. Подрібнюємо і ковбасу. Всі інгредієнти розміщуємо в загальній глибокій тарілці.
- Посипаємо блюдо сіллю за смаком і заливаємо холодним квасом. Його можна заздалегідь поставити в холодильник або морозильну камеру. Акуратно перемішуємо.
- Далі блюдо розливаємо по порційних тарілках. Доповнюємо сметаною за смаком і подаємо до столу в холодному вигляді.
Приємного апетиту!