Скибочки свіжого багета, стигле авокадо, вершковий сир з часником – це саме ті інгредієнти, в сукупності які, утворюють приголомшливу закуску, яка насичена різноманітністю смаків і ароматів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Багет 1 шт.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Сир вершковий 200 гр.
- Кріп 1 пучок
- Авокадо 1 шт.
- Цибуля зелена 3 пера
- Часник 1 зуб.
- Лимон 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Підготуємо хліб: багет нарізаємо скибочками, кожен з яких, з двох сторін, промазуємо невеликою кількістю оливкової олії і відправляємо в духовку на 5 хвилин при температурі 180 градусів – підсушитися. Після, виймаємо і даємо трохи часу охолонути.
- В цей час подрібнюємо зелень, а авокадо розрізаємо навпіл, витягаємо кісточку і акуратно виймаємо м’якоть – ріжемо тонкими пластинами.
- Вершковий сир перекладаємо в глибоку ємність, туди ж відправляємо подрібнений кріп і зелену цибулю, зубчик часнику, пропущений через прес – все ретельно перетираємо до однорідності за допомогою вилки.
- Скибочки багета щедро намазуємо сирно-часниковою масою.
- Зверху викладаємо по кілька пластин авокадо, скроплюємо лимонним соком і на свій смак присмачуємо чорним меленим перцем.
За бажанням зверху прикрашаємо дрібно нашаткованою зеленню і подаємо до столу.
Приємного апетиту!