Якщо блюдо необхідно приготувати заздалегідь, скибочки хліба або батона краще обсмажити на сковороді або потомити в духовій шафі, щоб утворилася хрустка скоринка і бутерброди не розм’якли.
Інгредієнти
Порції: –+
- Батон 1 шт.
- Шпроти в олії 1 банка
- Огірок 1 шт.
- Майонез столовий молочний 200 гр.
- Петрушка 1 пучок
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Часник 1 зуб.
Кроки
- Спочатку батон потрібно розрізати на скибочки, які не повинні бути занадто тонкими або товстими. Перед обжаркою в сковороду потрібно вилити рослинну олію і трохи підігріти. Визначаємо готовність скибочок батона по рум’яній скоринці, що утворилася. Зубчиком очищеного від лушпиння часнику натираємо батон.
- Промиваємо свіжий огірок у воді з-під крана. Відрізаємо місце, де кріпилася плодоніжка, і подрібнюємо огірок на досить тонкі слайси.
- Поливаємо обсмажені скибочки майонезом і розподіляємо його по всій поверхні за допомогою ложки. Поверх соусу викладаємо 2-3 скибочки огірка.
- Відкриваємо банку з рибою. Щоб на бутербродах не було зайвої олії, спочатку викладаємо шпроти на паперові рушники, які вберуть її. Потім шпроти слід викласти поверх огірків.
- Вимиваємо 1-2 гілочки петрушки або кропу. Потім мачаємо їх паперовим рушником і розбираємо на більш дрібні гілочки. Прикрашаємо бутерброди свіжою зеленню.
Приємного апетиту!