Пісочні пироги мають приємну структуру і добре поєднуються з ягідними і фруктовими наповнювачами. Випічка з агрусом виходить ніжною, з кисло-солодким смаком.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 350 гр.
- Масло вершкове 120 гр.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Сіль за смаком
- Агрус 300 гр.
- Яблуко 1 шт.
- Сметана 25% 200 гр.
- Цукрова пудра 1 ст. л.
Кроки
- У просіяне борошно додайте 100 грам цукру, сіль і розм’якшене вершкове масло, перемішайте.
- Додайте 1 яйце і замісіть гладке однорідне тісто. Тісто оберніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.
- Форму застеліть пекарським папером, тісто розкачайте діаметром трохи більше форми, перекладіть його в форму і зробіть бортики. На тісто покладіть агрус і нарізані яблука.
- Для заливки змішайте 2 курячих яйця, сметану, 100 грам цукру і 2 столові ложки борошна.
- Влийте заливку на пиріг. Помістіть форму з заготівлею в духовку, розігріту до 180 градусів, на 35 хвилин.
- Гарячий пиріг посипте цукровою пудрою і прикрасьте листочками м’яти.
Приємного апетиту!