Мінімум зусиль і часу – і швидка піца на сковороді готова. Вона має досить привабливий зовнішній вигляд за рахунок додавання пармезану і шпинату.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 9 ст. л.
- Майонез столовий молочний 7 ст. л.
- Куряче яйце 1 шт.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Сир Пармезан 80 гр.
- Помідор 140 гр.
- Часник 3 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Італійські трави 1 ч. л.
- Шпинат 110 гр.
- Твердий сир 100 гр.
Кроки
- Змішати яйце з майонезом. Додати просіяне борошно і дрібку солі, ретельно збити віночком або міксером, щоб не допустити утворення грудочок.
- Сковороду змастити олією без запаху і розподілити ложкою по ній тісто. Консистенція у готового тіста схожа на консистенцію жирної сметани.
- Підготувати начинку. Акуратно розмазати томатний соус по поверхні тіста.
- Овочі та зелень попередньо вимити і обсушити. Помідори порізати кубиками, викинувши щільну білу частину. Сир теж порізати невеликими кубиками, пармезан натерти на середній тертці.
- Часник очистити і пропустити через прес. Додати до сиру і помідорів.
- Суміш посолити, поперчити і додати спеції. Все добре розмішати.
- Шпинат порізати смужками, ошпарити окропом і обсушити паперовими рушниками. Викласти смужки шпинату на тісто.
- Зверху розкласти суміш з приправлених помідорів і сиру. Посипте все рівномірно тертим пармезаном.
- Сковороду з заготівлею піци поставити на слабкий вогонь і пекти близько 10 хв., щоб сир розплавився, а основа зарум’янилася.
Порізати на шматочки і подавати на стіл.
Приємного апетиту!