До огірків з селерою відправляється заправка з соку лайма, перцю чилі, коричневого цукру, чорного меленого перцю, соєвого соусу, кунжутної олії, м’яти і солі. Все добре перемішується і подається до столу. Виходить дуже смачне і ароматне блюдо.
Інгредієнти
Порції: –+
- Огірок 3 шт.
- Селера стебло 2 шт.
- Для заправки:
- Лайм 1 шт.
- Перець чилі 1 шт.
- Цукор коричневий дрібний 1 ст. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Олія кунжутна 1 ст. л.
- М’ята свіжа 5 гілочок
- Сіль ¼ ч. л.
Кроки
- Селеру добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Розламуємо стебла навпіл і видаляємо залишилися волокна. Потім нарізаємо їх навскоси тонкими пластинами.
- Огірки також промиваємо під проточною водою, обсушуємо, очищаємо і нарізаємо тонкими смужками за допомогою овочечистки. Якщо огірок досить великий, то розрізаємо його навпіл. Перекладаємо овочі в салатник.
- Тепер приступаємо до приготування заправки. З лайма видавлюємо сік в підходящу ємність.
- Перець чилі розрізаємо навпіл і видаляємо насіння, щоб прибрати зайву гостроту. Потім дрібно його нарізаємо і відправляємо до соку лайма.
- Далі засипаємо коричневий цукор і ретельно все перемішуємо ложкою, поки він повністю не розчиниться.
- Потім додаємо чорний мелений перець, сіль і ще раз перемішуємо.
- Тепер вливаємо соєвий соус і кунжутну олію. Свіжу м’яту рвемо на невеликі шматочки, відправляємо в ємність з іншими інгредієнтами і перемішуємо.
- аправляємо огірки з селерою готовою заправкою, перемішуємо все двома ложками і подаємо до столу в якості закуски.
Приємного апетиту!