Цей салат вразить не тільки вишуканим смаком, але перш за все своїм святковим виглядом і апетитною подачею. Пропонуємо сервірувати його в персональних піалах – така закуска точно запам’ятається гостям.
Інгредієнти
Порції: –+
- Ікра червона 1 ст. л.
- Креветки свіжі (заморожені) 300 гр.
- Кальмари (заморожені) 300 гр.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Мідії 50 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Огірок 3 шт.
- Салат Айсберг 4 шт.
- Лимон ½ шт.
- Соус соєвий 1 ст. л.
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Орегано за бажанням
Кроки
- Варимо яйця круто, охолоджуємо, очищаємо.
- Кальмарів очищаємо від шкірки, опускаємо в киплячу воду, варимо не більше однієї хвилини. Дістаємо, охолоджуємо.
- Креветки і мідії заливаємо окропом на пару хвилин. Потім воду зливаємо, креветки очищаємо, мідії розрізаємо половинками.
- Ріпчасту цибулю подрібнюємо дрібними кубиками. У салатницю викладаємо половинки мідій, нарізаний тонкими смужками кальмар, подрібнену цибулю.
- Варені яйця і свіжий огірок ріжемо невеликими шматочками, додаємо в салатницю. Слідом кладемо креветки. Листя Айсберга рвемо руками невеликими шматочками і також викладаємо в салатницю. Для заправки звішуємо соєвий соус, оливкову олію, лимонний сік, чорний мелений перець і орегано. Поливаємо заправкою салат, акуратно перемішуємо.
Приготований салат розкладаємо по порційних піалах, зверху прикрашаємо закуску червоною ікрою.
Подаємо салат відразу після приготування.